Alternatieve elfstedentocht op Hoenderdaal.

Zondagochtend, vroeg. Deelnemers verzamelden zich licht bibberend in een aarzelende ochtendzon. Niet de schaatsen om de nek maak de golftassen op de rug.

Nog even wakker worden met een kop koffie of thee. De Friese koek erbij smaakte uitstekend al was het voor sommige Hollanders even wennen.

Om klokslag 9 u startte de uitleg. De route ging natuurlijk van Leeuwarden naar Bartlehiem. 11 Holes met allemaal hun eigen unieke uitdaging. Daarna gingen alle flights opgewekt de baan in. De temperatuur was flink opgelopen dus enkele grote wakken zouden omzeild moeten gaan worden. Gelukkig was er onderweg een koek- en sopie tent met drinken en lekkere koek.

Bij de hole aangekomen werd duidelijk dat het een echte alternatieve golf wedstrijd zou worden. Er moest op een par 3 met een driver worden gespeeld en op hole 2 kwam er een honkbal knuppel aan te pas. Hole drie was als boerengolf afslaan met een klomp en ook uitholen met een klomp. En zo ging het maar door afslaan met een schep of een tennisracket. Bij hole 6 moest men wel goed opletten. Er was een groot wak waar men omheen moest. Maar ook hier had de organisatie alles goed op orde en voorliep het uitstekend.

De Friese vlag was ook overal goed aanwezig en bij de vlag waar uitgeholed moest worden werd ook gestempeld om de kaart vol te krijgen.

Leave a Reply

Wachtwoord vergeten?