Golf trip schmallenberg

De reis was geboekt en de deelnemers waren er klaar voor.

Een ieder had er zin in en we konden niet wachten om het golfseizoen te openen.

Maar een week voor de reis kon beginnen waren de weervoorspellingen ons niet goed gezind.

Met temperaturen van rond het vriespunt en regen en misschien wel sneeuw waren de vooruitzichten niet het meest geweldige wat je kon hopen.

De verwachtingen kwamen uit, er was regen, een heleboel regen op vrijdag en zo nu en dan harde wind. We konden de lus west spelen. Een mooie lus om in te komen.

Iedereen had de regen en de wind getrotseerd en we kwamen voldaan van de baan.

Met een overwinningsgevoel gingen we naar het hotel.

Met ook direct een klein beetje angst voor de volgende dag. De voorspellingen waren niet echt veel beter wat het weer betreft. In de avond koelde het al aardig af en in de morgen was het goed fris. We waren goed voorbereid. Al werd er hier en daar nog wat aanvullende kleding gekocht, een regenbroek en wintermuts en lekkere handschoenen. Maar iedereen ging weer met volle moed de baan in. En er werd hier en daar ontzettend goed golf gespeeld. Natuurlijk waren er ook deelnemers die hun kruid al hadden verschoten op de eerste dag. Maar dat mocht de pret niet drukken. De dag begon met regen en kou en een verrassende hagelbui tussen door. Maar na regen komt zonneschijn en bij regen en zon is er een mooie regenboog te bewonderen. De tweede negen kreeg de zon steeds meer de overhand en de paraplu was bijna niet meer nodig. Er moest wel gelopen worden op de tweede negen omdat de buggy’s niet de baan in mochten / konden op deze lus. Het was een pittige wandeling met een ree op de eerste hole en prachtige roofvogels. De rode en zwarte wauw zweefden zo nu en dan vlak boven ons hoofd om vervolgens weer door te zweven op zoek naar voedsel of misschien gewoon genieten omdat het heerlijk moet zijn zo zweven boven de golfbaan.

Door de enorme hoogte verschillen had je af en toe het gevoel dat je boven alles uit stak en het overzicht had wat een vogel ook moet hebben als deze zo boven de baan zweeft. Het was weer volop genieten.

In het hotel was het even opfrissen om vervolgens met elkaar te gaan eten. De avond was voorbij voor je het door had. Maar in de ochtend stond ons een nieuwe verrassing te wachten. En besneeuwd landschap bij het openen van de gordijnen.

Het was even onzeker wat het programma ging worden. Maar eerst hadden we een verjaardag te vieren en de rest was toch afwachten. Het ontbijt smaakte weer prima.

En het bericht was doorgekomen dat er gespeeld kon worden. De golfbaan ligt iets lager dan het hotel en de sneeuw was daar meer regen. De zon deed ook goed zijn best en na 15 min spelen gingen de eerste laag kleding al uit en na nog eens 15 min verdween er nog een laag kleding in de tas. Het was uit eindelijk prachtig weer met hier en daar een klein hagelbuitje die vergeleken bij de eerste dag niets meer voorstelde.

Bij de prijsuitreiking kwam ook de nieuwe datum ter sprake en waren de eerste deelnemers voor de volgende keer al bekend. Wat wel weergeeft hoe heerlijk een ieder het heeft gehad. Best wel afzien zo nu en dan en tot de conclusie komen dat golf echt wel een sport is als je zo drie dagen achter elkaar speelt. Dat zijn dan mooie ervaringen die je op doet in één weekend Schmallenberg.

Het weekend van 21 t/m 23 juni 2024 zijn we er weer en dan hopelijk in korte broek.

Leave a Reply

Wachtwoord vergeten?